BedrijfsvideoVideoscript Warmtestad
00:00 / 00:59

Geef jouw script een stem

Belastingdienstde2Belastingdienst videoscript
00:00 / 00:46
Etorro!ETORRO Script
00:00 / 00:19

De stem is slechts één van de schakels in het proces tot het uiteindelijke resultaat. Maar niet een onbelangrijke natuurlijk. Nadat de tekst uitgedacht is door een tekstschrijver komt de stem in beeld. Niet letterlijk natuurlijk. Ik, de reclamestem, lever deze tekst aan een producent van reclamespots. Dit bedrijf draagt er zorg voor dat uw commercial uizendklaar bij de door u gewenst omroep geleverd wordt. De totstandkoming van een reclamespot gaat dus over verschillende schijven waarvan de stemacteur een essentieel onderdeel is. Tenzij u er voor kiest alleen met beeld en andere audio te werken.

Stefan Brau is een professioneel inspreker en heeft in het verleden vele commercials, bedrijfsfilms en documentaires ingesproken. Mocht u na het horen van bovenstaande voice-over voorbeelden de klank nog niet gehoord hebben welke u zoekt, neem dan contact op met Stefan. Een stem kan namelijk in 99% van de gevallen voldoen aan uw verzoeken. Wees zo specifiek mogelijk als het gaat om bijvoorbeeld stemimitatie’s.

Een tip bij het bepalen van de klankkleur die u wenst is om te onthouden welke commercial hierboven op elders op deze website u aanspreekt. Dat werkt het snelst. Als blijkt dat wat u zoekt niet mogelijk is dan wordt dit u medegedeeld. Ik regelmatig het verzoek gekregen een Engelse of Duitse documentaire in te spreken. Deze opdrachtgevers moet ik altijd teleurstellen. Niet omdat ik die talen niet spreek maar omdat een “native speaker” altijd een betere uitspraak heeft dan een Nederlandse stemacteur. Uitzonderingen daar gelaten. Dit komt omdat een spreker het best tot zijn recht komt in zijn moederstaal. Anders dan bij zangers of zangeressen die de mindere kanten van hun uitspraak vaak kunnen verdonkeremanen. Bij een spreektekst is het dus aan te bevelen zoveel mogelijk gebruik te maken van native’s. Jammer voor u als opdrachtgever omdat er dan een tweede stem gezocht moet worden. Als u dat wenst kan ik u daarmee helpen. In mijn netwerk bevinden zich uitstekende native speaker die ik u van harte aan kan raden. En, uiteraard valt de prijs altijd mee.

 

Dan bekijkt u nu de juiste website. 

Neem contact op met Stefan voor de mogelijkheden

Stefan Brau - (+31) (0)6-19 18 10 97 Heerhugowaard, The Netherlands

BTW-ID: NL002067290b33 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon